Vad är det frågan om?

Tölöviken lever och förändras liksom hela staden och dess invånare.

Vad önskar du att du kunde hitta vid Tölöviken just nu? Vad skulle få dig att ständigt återvända till Tölöviken?

Helsingfors stad och aktörnätverket för Tölöviken samlar genom en webbenkät in idéer och önskemål från stadsborna om hur området kan utvecklas. Enkäten är öppen fram till 20.12.2018.

Vi är idel öra för idéer!

Vid Tölöviken – alltså var?

Det är svårt att definiera var Tölöviken börjar och slutar, eftersom Tölöviken i stadsbornas ögon är mer än bara ett område avgränsat av sina strandlinjer. Vid Tölöviken och dess närmiljö har koncentrerats en betydande mängd konst- och kulturaktörer. På synavstånd från varandra finns Sporthallen, Stadion och Borgbacken. Bredvid dem blomstrar en ständigt växande grupp små, medelstora och stora företag, medan den nya lekparken lockar barnfamiljer till att leka i timtal. Tidigare tittade man på Tölöviken ur tågfönstret då man pendlade till och från jobbet, men efter att Banan öppnades väljer allt fler att göra sin arbets- eller hemresa genom området. Ett nytt tidevarv för Tölöviken har börjat.

Välj just de saker som du vill ha i Tölöviken.

Under hösten 2018 samlar vi in information

Det finns många slags önskemål och idéer om hur Tölövikens område kunde utvecklas. Man kunde faktiskt säga att Tölöviken tillhör alla, och därför vill Tölövikens aktörsnätverk bjuda in alla att delta i områdets planeringsprocess. Vi är intresserade av just din synvinkel, dina önskemål och förväntningar om hur området kan användas, då världens bästa Helsingfors föds genom gemensam planering där alla röster blir hörda.

Du kan dela med dig av dina idéer fram till 20.12.2018. Tölöviksnätverket går igenom enkätens resultat och till fortsatt behandling väljer de idéer som kan genomföras. I det nästa skedet får du rösta på de idéer som är de mest inspirerande. Därtill utnyttjas den information som enkäten ger i utvecklings- och konceptualiseringsarbetet för Tölöviken och i planeringen av riktlinjerna för innehållet i området.

I utvecklingsprojektet för Tölöviken har redan 30 aktörer i området deltagit, under ledarskap av Helsingfors stads kultur- och fritidssektor.

Priser

Utvecklingsidéer samlas fram till 20.12.2018. Mellan respondenterna och de som lämnat in sina kontaktuppgifter lottar vi ut härliga kulturupplevelser vid Tölöviken. Priserna är

  • Ett biljettpaket för två personer för fritt valda konserter av Helsingfors stadsorkester under våren 2019
  • Ett biljettpaket för två personer till Finlands nationalbaletts uppträdanden under våren 2019. (Välj mellan verken KVH, Sylvia eller Anna Karenina. Biljetterna gäller inte premiärer.)
  • Ett biljettpaket för två personer till fritt valda utställningar i Helsingfors konstmuseum HAM under vårsäsongen 2019
  • Gratis inträde och guidning för en grupp på max sex personer till Villa Hagasunds utställning Sorglös stad
  • Gratis inträde till Nationalmuseet med guidning för en grupp på högst 6 personer till alternativt a) Berättelsen om Finland-utställningen, b) Förhistorien-utställningen, c) den tillfälliga utställningen för våren 2019, eller d) en privattur till Nationalmuseets torn.
  • Ett biljettpaket för tre personer till fritt valda konserter av Sibeliusakademin under våren 2019
  • En VIP-tur för 2-4 personer av det nya centrumbiblioteket Ode innan det öppnar i december 2018 (turerna arrangeras i november, utlottningen sker i augusti-oktober 2018).

Utlottningarna sker en gång i månaden, på den sista dagen i månaden under augusti-december 2018.

Vinnarna meddelas personligen.

Medvisionärer

Ändringsprocessen leds av Helsingfors stads kultur- och fritidssektor. Därtill deltar över 30 aktörer inom Tölövikens område.

Aalto University
Amos Rex
Ateneum
Designmuseo
Eduskunta
Finlandia-talo
HAM
Helsingin Jäähalli
Helsingin kaupunginmuseo

Helsingin kaupunginorkesteri
Helsingin juhlaviikot
Helsingin kaupunginpuutarha
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
Helsinki Marketing
Helsingin Kaupunginteatteri
Helsingin yliopisto
Jänö
KAVI

Kiasma
Kansallismuseo
Korjaamo
Lukukeskus
Musiikkitalo
Olympiastadion
Ravintola Töölönranta
Suomen Kansallisooppera

Sanoma-konserni
Sininen huvila
Taidehalli
Taideyliopisto
Urheilumuseo
Villa Kivi
Yle