Mistä on kyse?

Töölönlahti elää ja muuttuu siinä missä koko kaupunki ja kaikki sen asukkaat.

Mitä toivot löytäväsi Töölönlahdelta nyt? Mikä saisi sinut palaamaan Töölönlahdelle aina uudelleen?

Helsingin kaupunki ja Töölönlahden toimijaverkosto keräävät verkkokyselyllä kaupunkilaisten ideoita ja toiveita alueen kehittämiseksi. Kysely on avoinna 20.12.2018 saakka.

Kerro meille – olemme pelkkänä korvana!

 Töölönlahdella – eli missä?

On vaikea määritellä mistä Töölönlahti alkaa ja minne se päättyy, sillä kaupunkilaisten mielissä Töölönlahti on enemmän kuin rantaviivansa piirtämä alue. Töölönlahdelle ja sen lähiympäristöön on keskittynyt merkittävä määrä taide- ja kulttuuritoimijoita. Näköetäisyydellä siintävät Kisahalli, Stadion ja Linnanmäki. Näiden rinnalla kukoistaa yhä kasvava joukko pieniä, keskisuuria ja suuryrityksiä,  samalla kun uusi leikkipuisto kerää lapsiperheet leikkimään tuntikausiksi. Kun aiemmin päivittäisliikenteessä katsottiin Töölönlahtea junanikkunasta, baanan avaamisen jälkeen yhä useampi tekee työ- ja kotimatkansa alueen halki. Töölönlahden uusi aika on koittanut.

Valitse Töölönlahdelle juuri niitä asioita, joita sinä haluat.

Syksy 2018 on tiedonkeruun aikaa

Töölönlahden alueeseen kohdistuu monenlaisia toiveita ja kehitysajatuksia. Töölönlahden voikin sanoa kuuluvan kaikille ja siksi Töölönlahden toimijaverkosto kutsuu kaikki mukaan alueen suunnitteluprosessiin. Meitä kiinnostaa juuri sinun näkemyksesi, toiveesi ja odotuksesi alueen käyttöä kohtaan, sillä maailman paras Helsinki syntyy yhdessä suunnitellen, monia ääniä kuunnellen.

Ideoita voit kertoa meille aina 20.12.2018 saakka. Töölönlahti-verkosto käy läpi kyselyn tulokset ja valitsee jatkoon toteuttamiskelpoiset ideat. Työn seuraavassa vaiheessa pääset äänestämään näistä innostavimmat. Lisäksi kyselyssä syntynyttä tietoa hyödynnetään edelleen Töölönlahden kehitys- ja konseptointityössä sekä alueen sisällöllisten suuntaviivojen suunnittelussa.

Töölönlahden kehityshankkeessa on mukana yli 30 alueen toimijaa ja sen vetäjänä toimii Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajan toimiala.

Palkinnot

Kehitysideoita kerätään 20.12.2018 saakka. Arvomme vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken ihania kulttuurielämyksiä Töölönlahdella. Palkintona on

• Kahden hengen vapaalippupaketti Helsingin kaupunginorkesterin vapaavalintaisiin kevätkauden 2019 konsertteihin
• Kahden hengen vapaalippupaketti Suomen kansallisbaletin kevätkauden 2019 esitykseen. (Valittavan teokset KVG, Sylvia tai Anna Karenina. Lippuja ei myönnetä ensi-iltoihin.)
• Kahden hengen vapaalippupaketti Helsingin taidemuseo HAMin kevätkauden 2019 vapaavalintaiseen näyttelyyn
• Maksuton sisäänpääsy ja oma opastus max. kuuden hengen ryhmälle Hakasalmen huvilan Suruton kaupunki -näyttelyyn
• Maksuton sisäänpääsy Kansallismuseoon ja oma opastus max. 6 henkilön ryhmälle vaihtoehtoisesti a) Suomen tarina -näyttelyyn, b) Esihistoria-näyttelyyn, c) kevään 2019 vaihtuvaan näyttelyyn tai d) yksityisesti Kansallismuseon torniin
• Kolme kahden hengen vapaalippupakettia vapaavalintaisiin Sibelius-Akatemian konsertteihin keväällä 2019
• VIP-kierros 2-4 hengelle uuteen keskustakirjasto Oodiin ennen sen avaamista joulukuussa 2018 (Kierrokset järjestetään marraskuussa, arvonnat elo-lokakuussa 2018).

Arvonnat suoritetaan kerran kuussa, aina kunkin kuun viimeisenä päivänä elo-joulukuussa 2018.

Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Mukana visioimassa

Kehityshanketta vetää Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala.
Mukana on yli 30 Töölönlahden alueen toimijaa.

Aalto University
Amos Rex
Ateneum
Designmuseo
Eduskunta
Finlandia-talo
HAM
Helsingin Jäähalli
Helsingin kaupunginmuseo

Helsingin kaupunginorkesteri
Helsingin juhlaviikot
Helsingin kaupunginpuutarha
Helsingin kaupunkiympäristön toimiala
Helsinki Marketing
Helsingin Kaupunginteatteri
Helsingin yliopisto
Jänö
KAVI

Kiasma
Kansallismuseo
Korjaamo
Lukukeskus
Musiikkitalo
Olympiastadion
Ravintola Töölönranta
Suomen Kansallisooppera

Sanoma-konserni
Sininen huvila
Taidehalli
Taideyliopisto
Urheilumuseo
Villa Kivi
Yle